Belgiek

Mobiele cultuurzaal

De Belgiek is een oud lunapark dat werd omgebouwd tot een nieuwe culturele ontmoetingsplek voor de Brugse buurten.  De zaal wordt een nieuwe laagdrempelige, culturele ontmoetingsplek voor Bruggelingen. De Belgiek kan worden ingezet als feestzaal, volkscafé, exporuimte, tijdelijke ontmoetingsplek, theaterzaal, muziekzaal. 


VRIJDAG  23 juni 2017

Zeebrugge (Brugge), Marktplein


 

20u00: Muziekcafé open

21u00: Concert Sheewawah

Sheewawah is de nieuwe band rondom zanger/gitarist/songschrijver Jeroen Kant. Vorig jaar won hij nog de Vlaamse Nekka-prijs en speelde heel wat concerten in de hoedanigheid van Jeroen Kant & De Sheriffs.

Sinds de zomer van 2016 is Kant zich weer helemaal aan het toeleggen op zijn oude liefde: de elektrische blues. Hij gaf zelfs zijn baan op om iedere dag zoveel mogelijk uren te kunnen spelen op zijn oude Guild-gitaren. Vanaf dat punt is hij totaal niet meer bezig met het schrijven van liedjes, maar probeert hij alleen nog maar nét zo te klinken als zijn Amerikaanse gitaarhelden. Gek genoeg zijn juist dááruit weer heel wat nieuwe liedjes ontstaan. Liedjes die vragen om een nieuwe sound én om een nieuwe band. 

Nu is er dus Sheewawah! Nog altijd liedjes met eigenwijze Nederlandstalige teksten. Maar, deze ronde meer diepe roots, dansbare grooves, stomende blues, lekkere samenzang en smerige gitaarsolo's! 

Jeroen Kant: zang, gitaar
Judith Renkema: basgitaar, zang
Gino Bombrini: drums, zang

 
(c) Teis Albers
 

CONTACT : 

Stef De Blieck |  Culturele wijkwerking Brugge Plus |  stef.de.blieck@bruggeplus.be

Belgiek is een project van vzw Brugge Plus in samenwerking met  Koevoet  en Dienst Preventie Stad Brugge.


 

De Belgiek is een organisatie van Brugge Plus en maakt samen met Uitwijken deel uit van de cel culturele wijkwerking die cultuur tot in de achtertuin van de bewoners brengt.