Belgiek

Mobiele cultuurzaal

De Belgiek is een oud lunapark dat werd omgebouwd tot een nieuwe culturele ontmoetingsplek voor de Brugse buurten.  De zaal wordt een nieuwe laagdrempelige, culturele ontmoetingsplek voor Bruggelingen. De Belgiek kan worden ingezet als feestzaal, volkscafé, exporuimte, tijdelijke ontmoetingsplek, theaterzaal, muziekzaal. 


27 APRIL 2018

Zeebrugge, Venetiëstraat (grasplein naas volkstuintjes)


 

20u00: Muziekcafé open

Traditiegetrouw start het weekend met het gratis muziekcafé en optreden door Brugge Plus georganiseerd. De invulling op zaterdag en zondag gebeurt door de buurtcomités.               

21u00: Gratis concert Derek & Maria                                              

Derek & Maria maakten in 2011 de cd ‘Het wonder is volbracht’. Eigen Nederlandstalige liedjes die ze samen zongen, met Derek op gitaar en Maria op viool. In 2017 speelden ze voor ’t eerst ook Franse chansons samen. Nu zijn ze te gast in de Belgiek met een eigenzinnige mix Franse chansons waarin we o.a. Françoise Hardy, Dalida, France Gall, Les Rita Mitsouko, Jacques Dutronc en Serge Gainsbourg terugvinden. Verwacht je aan enkele klassiekers zoals ‘Le temps des cerises’ en ‘Les feuilles mortes’ en laat je verrassen door de minder gekende chansons.

Volg ook de verdere programmatie van Belgiek Muziekcafé via Facebook!

 

foto Derek  Maria 300dpi.jpg
 
 

CONTACT : 

Stef De Blieck |  Culturele wijkwerking Brugge Plus |  stef.de.blieck@bruggeplus.be

Belgiek is een project van vzw Brugge Plus in samenwerking met  Koevoet  en Dienst Preventie Stad Brugge.


 

De Belgiek is een organisatie van Brugge Plus en maakt samen met Uitwijken deel uit van de cel culturele wijkwerking die cultuur tot in de achtertuin van de bewoners brengt.