Belgiek

Mobiele cultuurzaal

De Belgiek is een oud lunapark dat werd omgebouwd tot een nieuwe culturele ontmoetingsplek voor de Brugse buurten.  De zaal wordt een nieuwe laagdrempelige, culturele ontmoetingsplek voor Bruggelingen. De Belgiek kan worden ingezet als feestzaal, volkscafé, exporuimte, tijdelijke ontmoetingsplek, theaterzaal, muziekzaal. 


VRIJDAG 11 OKTOBER 2019

SHERMAN, BILLIE KAWENDE EN JOACHIM SAERENS

Sint-Paulusstraat t.h.v. Sint-Pauluskerk in Sint-Pieters


 

20u00: Muziekcafé open              

21u00: Gratis concert Sherman  

Sherman werd opgemerkt in 2011 met singles als ‘On your side’ en ‘Days go by’. In 2012 verscheen zijn debuutalbum ‘Rise’. Samen met Tom Coghe (Goose) maakte hij in 2015 zijn ‘White city’-EP en doen synths en beats hun intrede in de nieuwe arrangementen. Momenteel werkt Sherman aan een nieuw album met producer Luuk Cox (Loïc Nottet, Compact Disk Dummies, Girls in Hawaii,…).

© Thomas Vandenberghe

© Thomas Vandenberghe

22u00: Gratis concert Billie Kawende & Joachim Saerens  

Geboren in een muzikale Afrikaanse familie met zes andere kinderen had Billie Kawende al snel de smaak van het zingen te pakken. Ze kwam in contact met hiphop en R&B door haar broers en zussen, met gospel door de protestantse misvieringen en uiteindelijk stelde de Kunsthumaniora Brussel haar voor aan grote jazzvocalisten zoals Ella Fitzgerald, Billie Holliday, Sarah Vaughan, ... Samen met Joachim (Selah Sue) brengt ze vooral oude, onbekende soul classics.

© Tjorven Boucher

© Tjorven Boucher

Afterparty: met DJ De Wilde Vogel

En jawel: DJ De Wilde Vogel strijkt opnieuw sierlijk neder op de Muziekcafés van de Belgiek! Na het concert neemt hij je telkens mee op een flamboyante en onvoorspelbare joyride langsheen de betere classics, hij laat je bloed borrelen in zuiderse sferen om je dan weer te laten shaken op onbekende muzikale parels tot ge niet meer weet van welke parochie ge zijt!

© Jasper van het Groenewoud

© Jasper van het Groenewoud

 
 

CONTACT : 

Stef De Blieck |  Culturele wijkwerking Brugge Plus |  stef.de.blieck@bruggeplus.be

Belgiek is een project van vzw Brugge Plus in samenwerking met  Koevoet  en Dienst Preventie Stad Brugge.


 

De Belgiek is een organisatie van Brugge Plus en maakt samen met Uitwijken deel uit van de cel culturele wijkwerking die cultuur tot in de achtertuin van de bewoners brengt.