Belgiek

Mobiele cultuurzaal

De Belgiek is een oud lunapark dat werd omgebouwd tot een nieuwe culturele ontmoetingsplek voor de Brugse buurten.  De zaal wordt een nieuwe laagdrempelige, culturele ontmoetingsplek voor Bruggelingen. De Belgiek kan worden ingezet als feestzaal, volkscafé, exporuimte, tijdelijke ontmoetingsplek, theaterzaal, muziekzaal. 


15 september 2017

Sint-Andries, Parking Parochiecentrum Valkenburg, Legeweg 83-85


 

20u00: Muziekcafé open

21u00: Concert Les Busiciens

Enkele jaren terug waren ze mee op toer met Uitwijken, ze speelden er een reeks onvergetelijke en hartverwarmende concerten! Het werd meer dan hoogtijd om ze eens uit te nodigen in de Belgiek. Les Busiciens, dat is muziek, reizen en vriendschap. Al meer dan tien jaar vertrekken deze zes doorwinterde (of is het doorzomerde?) muzikanten samen op reis, om te spelen op straat, op festivals en op elk feest dat ze tegenkomen. Zo brengen ze iedereen aan het dansen op ritmes uit alle hoeken van de wereld. Ze toeren vaak door Europa, en speelden reeds in Congo en China. Ze hebben al drie albums opgenomen, en wonnen de juryprijs op het internationale straatmuziekfestival Haizetara in Spanje. Les Busiciens zijn Joachim Gys (accordeon), Nicomedes Boulanger (saxofoon), Lara Rosseel (contrabas), Jonas Malfliet (drums), Tine Allegaert (trompet) en Vitja Pauwels (gitaar).

+ Afterparty met DJ De Wilde Vogel

Groepsfoto.jpg
 
 

CONTACT : 

Stef De Blieck |  Culturele wijkwerking Brugge Plus |  stef.de.blieck@bruggeplus.be

Belgiek is een project van vzw Brugge Plus in samenwerking met  Koevoet  en Dienst Preventie Stad Brugge.


 

De Belgiek is een organisatie van Brugge Plus en maakt samen met Uitwijken deel uit van de cel culturele wijkwerking die cultuur tot in de achtertuin van de bewoners brengt.