Belgiek

Mobiele cultuurzaal

De Belgiek is een oud lunapark dat werd omgebouwd tot een nieuwe culturele ontmoetingsplek voor de Brugse buurten.  De zaal wordt een nieuwe laagdrempelige, culturele ontmoetingsplek voor Bruggelingen. De Belgiek kan worden ingezet als feestzaal, volkscafé, exporuimte, tijdelijke ontmoetingsplek, theaterzaal, muziekzaal. 


VRIJDAG  19 mei 2017

Sint-Andries (Brugge), Jan Breydellaan op basketbalplein


 

20u00: Muziekcafé open

21u00: Concert Tine Vandenbussche

Tine Vandenbussche - artistieke duizendpoot en flamboyante accordeoniste - ging in première met haar nieuwe solo-voorstelling “l’Amour c’est fou!”

Ze begeleidt zichzelf met haar vaste compagnon, de accordeon. Het programma is een knipoog naar de liefde en het leven. Dit is immers het tijdloze onderwerp en de inspiratiebron van vele Franse chansons.

Edith Piaf ontbreekt uiteraard niet, maar deze ontdekkingstocht gaat veel verder, van Juliette Greco en Mistinguett tot voor het publiek minder bekende namen. Er is evenwel één rode draad: het zijn allemaal fantastische chansons naar eigen interpretatie gebracht.

Muzikaal verteltheater met stem en accordeon, een origineel concept, soms ondeugend en grappig maar steeds hartverwarmend...
 

 
Tine Vandenbussche
 

CONTACT : 

Stef De Blieck |  Culturele wijkwerking Brugge Plus |  stef.de.blieck@bruggeplus.be

Belgiek is een project van vzw Brugge Plus in samenwerking met  Koevoet  en Dienst Preventie Stad Brugge.


 

De Belgiek is een organisatie van Brugge Plus en maakt samen met Uitwijken deel uit van de cel culturele wijkwerking die cultuur tot in de achtertuin van de bewoners brengt.