Belgiek

Mobiele cultuurzaal

De Belgiek is een oud lunapark dat werd omgebouwd tot een nieuwe culturele ontmoetingsplek voor de Brugse buurten.  De zaal wordt een nieuwe laagdrempelige, culturele ontmoetingsplek voor Bruggelingen. De Belgiek kan worden ingezet als feestzaal, volkscafé, exporuimte, tijdelijke ontmoetingsplek, theaterzaal, muziekzaal. 


VRIJDAG  9 juni 2017

Sint-Pieters (Brugge), Bareelweg (onder voorbehoud)


 

20u00: Muziekcafé open

21u00: Concert Emile Verstraeten

Emile ademt viool, hij speelt al sinds hij vier is. Thuis leerde hij improviseren op gipsy swing jazz en Hongaarse zigeunermuziek. Die brede kijk bracht hem ook bij Paganini, Chet Baker, Michael Jackson, …

Hij stond op de planken bij iedereen die naam heeft in België en ver daarbuiten. Hij speelde mee met Ivan Smeulders in Vlaanderen, met Sioen in Zuid-Korea en met Björk. En sinds 2006 schittert hij aan de zijde van Bart Peeters. Nu is de tijd rijp voor zijn eigen ding: zijn verhaal, zijn songs, zijn stem.

Hij brengt zijn eigen songs, gekleurd en verrijkt door een volwassen groep met vier mega-muzikanten. Strijkers en contrabas, dansend en in harmonie met vijf stemmen. 

Voor wie houdt van akoestische feel good muziek met groove, swing, speelse melancholie en een pak positiviteit!
Met:
            • Mart Flecijn: viool - stem
            • Beatrijs De Klerck: viool - stem
            • Stefan Wellens: altviool - stem
            • Ivan Smeulders: (contra)bas - stem
            • Emile Verstraeten: viool - stem

 
Emile
 

CONTACT : 

Stef De Blieck |  Culturele wijkwerking Brugge Plus |  stef.de.blieck@bruggeplus.be

Belgiek is een project van vzw Brugge Plus in samenwerking met  Koevoet  en Dienst Preventie Stad Brugge.


 

De Belgiek is een organisatie van Brugge Plus en maakt samen met Uitwijken deel uit van de cel culturele wijkwerking die cultuur tot in de achtertuin van de bewoners brengt.