Belgiek

Mobiele cultuurzaal

De Belgiek is een oud lunapark dat werd omgebouwd tot een nieuwe culturele ontmoetingsplek voor de Brugse buurten.  De zaal wordt een nieuwe laagdrempelige, culturele ontmoetingsplek voor Bruggelingen. De Belgiek kan worden ingezet als feestzaal, volkscafé, exporuimte, tijdelijke ontmoetingsplek, theaterzaal, muziekzaal. 


VRIJDAG 28 JUNI 2019

SLOW LEE

Parking basisschool Sint-Michiels, Ten Boomgaard in Sint-Michiels


 

20u00: Muziekcafé open              

21u00: Gratis concert Slow Lee  

Je hebt muzikanten die de wereld willen veroveren door wild om zich heen te slaan. Je hebt ook muzikanten die zich in stilte ontwikkelen en op het juiste moment pareltjes de wereld insturen.

Slow Lee behoort tot de tweede categorie. Singer-songwriter Korneel Muylle is van oorsprong Bruggeling. Hij serveert spaarzaam opgebouwde songs in prachtige harmonieuze arrangementen. Muylles heldere wendbare timbre doet je de ene keer denken aan Amos Lee, de andere keer aan Jeff Buckley.

Hij laat de luisteraar langzaam binnendringen in een gezellige wereld, maar onder de vermeende vrolijkheid fluistert er echter ook een scherpe stem die komaf maakt met de dagelijkse zorgen in de wereld;

Slow Lee ademt authenticiteit met een vriendelijke knipoog naar Amerikaanse collega’s, en levert de soundtrack voor lange ritten met de auto.

Samen met Korneel staan nog vier andere geweldige muzikanten op het podium: Gitarist Serge Hertoghe, basgitarist Serge Bakker, toetsenist Niels Verheest en percussionist Martijn Bal.

Image-3.png

Afterparty: met DJ De Wilde Vogel

En jawel: DJ De Wilde Vogel strijkt opnieuw sierlijk neder op de Muziekcafés van de Belgiek! Na het concert neemt hij je telkens mee op een flamboyante en onvoorspelbare joyride langsheen de betere classics, hij laat je bloed borrelen in zuiderse sferen om je dan weer te laten shaken op onbekende muzikale parels tot ge niet meer weet van welke parochie ge zijt!

de wilde vogel.jpg
 
 

CONTACT : 

Stef De Blieck |  Culturele wijkwerking Brugge Plus |  stef.de.blieck@bruggeplus.be

Belgiek is een project van vzw Brugge Plus in samenwerking met  Koevoet  en Dienst Preventie Stad Brugge.


 

De Belgiek is een organisatie van Brugge Plus en maakt samen met Uitwijken deel uit van de cel culturele wijkwerking die cultuur tot in de achtertuin van de bewoners brengt.