Belgiek

Mobiele cultuurzaal

De Belgiek is een oud lunapark dat werd omgebouwd tot een nieuwe culturele ontmoetingsplek voor de Brugse buurten.  De zaal wordt een nieuwe laagdrempelige, culturele ontmoetingsplek voor Bruggelingen. De Belgiek kan worden ingezet als feestzaal, volkscafé, exporuimte, tijdelijke ontmoetingsplek, theaterzaal, muziekzaal. 


28 april 2017

Sint-Kruis, Karel van Manderstraat 115 t.h.v. de kerk


 

20u00: Muziekcafé open

21u00: Concert [TULSK]i

Eva Tulkens (the Jacquelines, His Trust Fund, Adam's Eve, Iza...) en Sam Pieter Janssens (klankman, Aroma di Amore, And then came fall, Nagelbijter, ZeeSter...) vormen samen het gloednieuwe trip pop duo [TULSK]i. 

Zij is de zangeres met fluwelen stem. Hij is een multi-instrumentalist, songwriter en producer. De band creëert sfeervolle elektronica doorweven met hemelse zangmelodieën. En dit allemaal met een gezonde DIY-mentaliteit.

22u00: Concert Leonore

Feisty en zoetgevooisd, maar ook scherp en sarcastisch. Leonore speelt muziek die stilletjes overgaat van licht naar donker, tot opnieuw de dag aanbreekt. De groep brengt zijn debuutalbum 'Phoenix' uit, na goed twee jaar optreden, samen met groepen als Avi Buffalo, Amatorski, Intergalactic Lovers, Bony King, Marble Sounds, An Pierlé en Eefje de Visser.

Schoon volk zoals Hannelore Bedert, Thomas Vanelslander (Gorki, Arno, Helsinki), Filip Tanghe (Balthazar) en Tim Augustynen (Black Box Revelation, Steak Number Eight) werkten mee aan het album.

Hun songs 'The Island' – geselecteerd voor De Nieuwe Lichting op Studio Brussel – en 'Brussels' – gedraaid op La Première, zetten alvast de toon. CuttingEdge riep de band uit tot ‘Talent van het jaar’.
 

 
 

CONTACT : 

Stef De Blieck |  Culturele wijkwerking Brugge Plus |  stef.de.blieck@bruggeplus.be

Belgiek is een project van vzw Brugge Plus in samenwerking met  Koevoet  en Dienst Preventie Stad Brugge.


 

De Belgiek is een organisatie van Brugge Plus en maakt samen met Uitwijken deel uit van de cel culturele wijkwerking die cultuur tot in de achtertuin van de bewoners brengt.