Belgiek

Mobiele cultuurzaal

De Belgiek is een oud lunapark dat werd omgebouwd tot een nieuwe culturele ontmoetingsplek voor de Brugse buurten.  De zaal wordt een nieuwe laagdrempelige, culturele ontmoetingsplek voor Bruggelingen. De Belgiek kan worden ingezet als feestzaal, volkscafé, exporuimte, tijdelijke ontmoetingsplek, theaterzaal, muziekzaal. 


vrijdag 21 juni 2019

AN-SOFIE NOPPE

Kerkplein (langs de Ronsaardbekestraat) in Sint-Jozef


 

20u00: Muziekcafé open           

21u00: Gratis concert An-Sofie Noppe

Dat ze de perfecte popsong weet te schrijven, bewees An-Sofie Noppe als 25-jarige winnares van ‘De Muziekklas’. Haar single "Peperkoekenhart" baande zich daarop een weg door de nationale ether als schouderklop van formaat voor het talent van deze jonge singersongwriter uit de Westhoek.

Vijf jaar later staat een vrouw van de wereld op de planken: gedreven multi-instrumentaliste op klarinet, sopraansax, piano, gitaar, ukelele en gast-vocaliste bij menig Belgische muzikanten. Bovendien schrijft ze ondertussen gretig verder aan haar eigen Nederlandstalige songs. Want wie schrijft, die blijft.

Het langverwachte debuutalbum van dit aanstormend talent kwam eindelijk uit in 2018 : het album is opgenomen met producer Wouter Berlaen én An-Sofie's liveband. Hét bewijs dat deze songschrijfster haar talent heeft laten rijpen én de pen heeft gescherpt om mens en wereld mee te lijf te gaan. In de Belgiek brengt ze voor het eerst enkele songs in haar eigenste sappige Westhoek dialect!                              

an-sofie noppe.jpg

Afterparty: met DJ De Wilde Vogel

En jawel: DJ De Wilde Vogel strijkt opnieuw sierlijk neder op de Muziekcafés van de Belgiek! Na het concert neemt hij je telkens mee op een flamboyante en onvoorspelbare joyride langsheen de betere classics, hij laat je bloed borrelen in zuiderse sferen om je dan weer te laten shaken op onbekende muzikale parels tot ge niet meer weet van welke parochie ge zijt!

de wilde vogel.jpg
 
 

CONTACT : 

Stef De Blieck |  Culturele wijkwerking Brugge Plus |  stef.de.blieck@bruggeplus.be

Belgiek is een project van vzw Brugge Plus in samenwerking met  Koevoet  en Dienst Preventie Stad Brugge.


 

De Belgiek is een organisatie van Brugge Plus en maakt samen met Uitwijken deel uit van de cel culturele wijkwerking die cultuur tot in de achtertuin van de bewoners brengt.