Belgiek

Mobiele cultuurzaal

De Belgiek is een oud lunapark dat werd omgebouwd tot een nieuwe culturele ontmoetingsplek voor de Brugse buurten.  De zaal wordt een nieuwe laagdrempelige, culturele ontmoetingsplek voor Bruggelingen. De Belgiek kan worden ingezet als feestzaal, volkscafé, exporuimte, tijdelijke ontmoetingsplek, theaterzaal, muziekzaal. 


21 APRIL 2018

Brugge centrum, Begijnenvest t.h.v. Sashuis


 

20u00: Muziekcafé open

21u00: Concert Friends are Magic

Het eerste muziekcafé voor dit seizoen vindt plaats op zaterdag 21 april 2018 aan de Begijnenvest t.h.v het Sashuis. Om 20u gaan de deuren open en om 21u treedt ‘Friends are Magic’ er op. We hadden ze 2 jaar geleden al eens op bezoek, maar omdat ze zo uniek zijn vonden we dat een tweede keer F.A.M. zeker geen kwaad kon! Au contraire!                                                                         

Friends are Magic lijkt wel euforische lo-fi stadiumrock op akoestische gitaar. Actrice Eva Binon en zanger Jason Dousselaere (The Violent Husbands) stellen zichzelf de prangende vragen: Hebben ze een te groot geloof in de gelukzalige magie van de realiteit? Is troost door vrijheid niet een beetje hun dingetje? Moest hun band een landschap zijn, welk zou dat dan zijn? Deze unieke muzikale theater-act- of moeten we zeggen theatrale muziek-act - mag u niet missen!

Ontdek vanaf eind maart ook de verdere programmatie van Belgiek Muziekcafé op deze website en via Facebook!

 

FAM.jpg
 
 

CONTACT : 

Stef De Blieck |  Culturele wijkwerking Brugge Plus |  stef.de.blieck@bruggeplus.be

Belgiek is een project van vzw Brugge Plus in samenwerking met  Koevoet  en Dienst Preventie Stad Brugge.


 

De Belgiek is een organisatie van Brugge Plus en maakt samen met Uitwijken deel uit van de cel culturele wijkwerking die cultuur tot in de achtertuin van de bewoners brengt.