Belgiek

Mobiele cultuurzaal

De Belgiek is een oud lunapark dat werd omgebouwd tot een nieuwe culturele ontmoetingsplek voor de Brugse buurten.  De zaal wordt een nieuwe laagdrempelige, culturele ontmoetingsplek voor Bruggelingen. De Belgiek kan worden ingezet als feestzaal, volkscafé, exporuimte, tijdelijke ontmoetingsplek, theaterzaal, muziekzaal. 

 

De Belgiek is een lunapark uit 1975 dat werd omgebouwd tot een mobiele cultuurzaal. In september wordt de Belgiek in vier Brugse wijken opgesteld. Op vrijdagavonden organiseert Brugge Plus er telkens een ‘Muziekcafé’. Op zaterdag en zondag organiseren de lokale buurtcomités en verenigingen er telkens hun activiteiten.

 

BELGIEK ‘MUZIEKCAFÉ’
Muziekcafé serveert je in de sfeer van de bruine volkskroeg opnieuw een reeks gratis concerten. Na de passage van o.a. Derek, Rudy Trouvé en Steven De Bruyn maakten we ook dit jaar een fijne selectie van bekende én minder bekende artiesten. Kom jouw oren verwennen, onze immer sympathieke barman serveert je dranken aan zachte prijzen.

Om 20u openen we onze deuren, om 21u start het optreden.

 
pijl-03.jpg

Een weekend tijdens belgiek

Vrijdag Muziekcafé

De Belgiek wordt telkens een heel weekend in een Brugse buurt opgesteld. Op vrijdagavond is er altijd een "Muziekcafe” die de sfeer van een echte stamkroeg uitademt. Het Belgiekteam zorgt zelf voor de uitbating. De Belgiek probeert op die manier een stukje de rol over te nemen van de volkscafé ’s die meer en meer verdwijnen, maar die vaak als sociaal vangnet fungeerden.

Zaterdag & zondag

Op zaterdag en zondag is het de beurt aan de Brugse Buurtcomités. Zij kunnen er het hele weekend uiteenlopende activiteiten in organiseren. Er zijn heel wat mogelijkheden: van spelletjesavond tot buurtfeest, van cinema tot kinderdisco, van ruilbeurs tot naainamiddag, … Ook kunstenaars kunnen er exposeren. Ze worden zowel inhoudelijk als logistiek ondersteund door het Belgiek-team. De rijdende cultuurzaal is praktisch uitgerust met een bar, een licht- en klankinstallatie en een podium.


Foto's Belgiek

CONTACT : 

Stef De Blieck |  Culturele wijkwerking Brugge Plus |  stef.de.blieck@bruggeplus.be

Belgiek is een project van vzw Brugge Plus in samenwerking met  Koevoet  en Dienst Preventie Stad Brugge.


 

De Belgiek is een organisatie van Brugge Plus en maakt samen met Uitwijken deel uit van de cel culturele wijkwerking die cultuur tot in de voortuin van buurtbewoners brengt.