Belgiek

Mobiele cultuurzaal

De Belgiek is een oud lunapark dat werd omgebouwd tot een nieuwe culturele ontmoetingsplek voor de Brugse buurten.  De zaal wordt een nieuwe laagdrempelige, culturele ontmoetingsplek voor Bruggelingen. De Belgiek kan worden ingezet als feestzaal, volkscafé, exporuimte, tijdelijke ontmoetingsplek, theaterzaal, muziekzaal. 


VRIJDAG 7 juni 2019

LEE ANDERSON

Daverlostraat 132, parking sporthal Jan Fevijn in Assebroek


 

20u00: Muziekcafé open              

21u00: Gratis concert Lee Anderson                                       

Folk melodieën gemixt met blues gedreven emoties. Lee Andersons sound is klassiek en tegelijk fris, easy-listening maar ook verwoestend voor het hart. Hij haalt zijn inspiratie uit The Beatles, Bob Dylan en de Amerikaanse folklegende Tim Hardin.

Tijdens optredens staat Lee Anderson met drie muzikanten op het podium. Ze vertrouwen elkaar volledig en dat maakt de muziek alleen maar sterker en zelfverzekerder.

In oktober 2017 hoorde de wereld voor het eerst ‘Joyous Times’ en ‘Silly Dog’, de eerste twee singles van Lee Anderson. Hij was in 2018 te zien op de Gentse Feesten en op Festival Dranouter en vertrok meteen daarna op najaarstour met Intergalactic Lovers. Die tour bracht hem onder meer naar Duitsland, Tsjechië, Slovakije en Hongarije.

LEE ANDERSON (c) anton coene  190117 (640x427).jpg

Afterparty: met DJ De Wilde Vogel

En jawel: DJ De Wilde Vogel strijkt opnieuw sierlijk neder op de Muziekcafés van de Belgiek! Na het concert neemt hij je telkens mee op een flamboyante en onvoorspelbare joyride langsheen de betere classics, hij laat je bloed borrelen in zuiderse sferen om je dan weer te laten shaken op onbekende muzikale parels tot ge niet meer weet van welke parochie ge zijt!

de wilde vogel.jpg
 
 

CONTACT : 

Stef De Blieck |  Culturele wijkwerking Brugge Plus |  stef.de.blieck@bruggeplus.be

Belgiek is een project van vzw Brugge Plus in samenwerking met  Koevoet  en Dienst Preventie Stad Brugge.


 

De Belgiek is een organisatie van Brugge Plus en maakt samen met Uitwijken deel uit van de cel culturele wijkwerking die cultuur tot in de achtertuin van de bewoners brengt.