Belgiek

Mobiele cultuurzaal

De Belgiek is een oud lunapark dat werd omgebouwd tot een nieuwe culturele ontmoetingsplek voor de Brugse buurten.  De zaal wordt een nieuwe laagdrempelige, culturele ontmoetingsplek voor Bruggelingen. De Belgiek kan worden ingezet als feestzaal, volkscafé, exporuimte, tijdelijke ontmoetingsplek, theaterzaal, muziekzaal. 


21 september 2018

Assebroek, Gaston Roelandtsplein


 

20u00: Muziekcafé open

Traditiegetrouw start het Belgiekweekend met een gratis muziekcafé en optreden door Brugge Plus georganiseerd. De invulling op zaterdag en zondag gebeurt door de buurtcomités.               

21u00: Gratis concert Tenorin                                            

Tenorin is waanzin. In zijn nagelnieuwe project laat Joachim Gys wereldmuziek, de Nederlandse taal en electronica met elkaar versmelten.

Tenorin verbindt en verrast. Verwacht je aan Afrikaanse vibes en beats uit de Balkan. Songs gesmeed met riffs, zang, samples en solo’s.

Joachim Gys (zang, accordeon, beats, samples, …), Florian De Schepper (gitaar) en Ambroos De Schepper (sax) vuren de songs live in de Belgiek op je af.

Volg ook de verdere programmatie van Belgiek Muziekcafé via Facebook!

TENORIN-Henry Ghammache.jpg
 
 

CONTACT : 

Stef De Blieck |  Culturele wijkwerking Brugge Plus |  stef.de.blieck@bruggeplus.be

Belgiek is een project van vzw Brugge Plus in samenwerking met  Koevoet  en Dienst Preventie Stad Brugge.


 

De Belgiek is een organisatie van Brugge Plus en maakt samen met Uitwijken deel uit van de cel culturele wijkwerking die cultuur tot in de achtertuin van de bewoners brengt.